Bromfiets

Persoonlijk

Bij ons kun je kiezen uit drie verzekeringsvormen. Zo stem je de dekking precies af op jouw persoonlijke wensen en situatie. Je kunt ook no-claimkorting opbouwen, die kan oplopen tot maar liefst 75%.

Verplicht

Wettelijke Aansprakelijkheid (WA)
De wet verplicht iedereen die op een bromfiets rijdt zich te verzekeren tegen de gevolgen van wettelijke aansprakelijkheid. De WA-dekking omvat schade die je een ander toebrengt tot € 1.000.000. De premie voor WA is afhankelijk van jouw leeftijd, jouw postcode en no-claimkorting.

Diefstal
Deze verzekering biedt dekking voor schade ten gevolge van joyriding en diefstal of pogingen daartoe. De diefstalpremies zijn gebaseerd op de nieuwwaarde van jouw brom- of snorfiets en jouw postcode. Je kunt deze dekking alleen sluiten in combinatie met een WA-dekking. Let op: jouw brom- of snorfiets moet, behalve met het standaardslot, altijd op slot worden gezet met een ‘categorie 3’ ART- goedgekeurd veiligheidsslot. Welke sloten dit zijn, is bekend bij jouw bromfietsdealer. Of kijk op www.stichtingart.nl. In geval van diefstal moeten alle originele sleutels worden meegestuurd met de schade-aangifte.

Oplossing

Aanrijding
Deze verzekering biedt dekking voor aanrijdingschade (ook door eigen schuld), beschadiging en vandalisme. Je kunt deze dekking alleen sluiten in combinatie met de verzekeringsvormen WA en diefstal. De premie is afhankelijk van jouw leeftijd, jouw postcode, de nieuwwaarde van jouw brom- of snorfiets en de no-claimkorting. Je hebt een bromfiets, scooter of brommobiel en zoekt een passende verzekering tegen een scherpe premie en met een uitgebreide service? Dan bieden wij je een prima oplossing.